Webbkarta
SCIENCE POPTION Logo info historik 1965-67
 
Science Poption hade sin storhetstid i Sverige under andra halvan av 1960-talet. De var musiker som gjort sig mer kända i andra sammanhang efter att bandet upplöstes 1967. Science Poption betraktades som äldre, akademiska och svåra musiker och var inget band som skapade kaos och hysteri vid sina framträdanden.

Skivdebuten kom med med låten Dont worry baby 1967. De spelade in 6 singlar varav Buckingham Palace nådde en tredjeplats på den viktiga och ifrågasatta (röstningsförfarandet) Tio i topp-listan 1967. Flera fina popåtar skrevs av Claes Dieden/Roger Wallis som Lady of Leisure, My best years och I Set A Fire. Science Poption spelade även in en rad covers av favoriter som The Beatles, Beach Boys och Smokey Robinson.

Efter tiden i Science Poption fortsatte Claes Dieden som soloartist med låtar på Svensktoppen och försäjningslistan Kvällstoppen. Han var radiopratare och diskjockey.

Roger Wallis, bandets organist skrev tillsammans med Britt Lindeborg Judy min vän till Tommy Körberg. Var populär programledare för utlandsprogrammet Radio Sweden*. Han var professor i multimedia vid KTH i Stockholm. Är numera emeritus. Roger var med och grundade skivbolaget MNW och var där verksam som producent. Wallis blev omtalad och förtalad när han vittnade i Pirate Bay-rättegången 2009. Roger Wallis berättade där om sin forskning. Roger hade kommit fram till att artisternas intäkter inte minskade på grund av nedladdning. Hans forskning betraktades som mycket kontroversiell av skiv- och filmbolagens representanter.

Ola Brunkert blev en flitigt anlitad studiomusiker fram till sin tragiska död 2008. Ola var ABBAS trumslagare under deras turneer världen runt.

Övriga medlemmar var Björn Stolt och Andres Gellner.

 
 
 • Medlemmar under åren 1965-1967:

 • Claes Dieden, sång och gitarr
 • Anders Gellner, sång och saxofon
 • Roger Wallis, orgel
 • Björn Stolt, bas
 • Ola Brunkert, trummor
 • * Utlandsprogrammet Radio Sweden och The
  Saturday show med programledarna Roger Wallis
  och Kim Loughran sändes under åren 1967-1981.

  Lyssna på ett klipp med Roger Wallis:

 
copyright© 2020-2023 SCIENCE POPTION
Officiell Webbsida
Stefan Jovelou