Webbkarta
The Sleepstones logo info historik 1962-69
 
The Sleepstones var ett pop/rockband från Stockholm. Gruppen bildades redan 1962. Då som popgruppen Ted & the Caracas. De fick ganska snabbt ett skivkontrakt. Producenten för skivbolaget tyckte att Ted and the Top Teens var ett mer slående namn på gruppen. 1964 blev det ytterligare ett namnbyte. Denna gång till The Sleepstones. Det blev ett ett antal medlemsbyten innan gruppen fick sin sin slutliga sammansättning 1965.

The Sleepstones spelade sammanlagt in fem singlar. Deras andra singel, My little gal, gick i juni 1965 in på
den populära och viktiga Tio i topp-listan. Även den tredje singelskivan Good morning little schoolgirl hamnade en vecka på listan i januari 1966. Gruppen skrev några av den tidens mest intressanta låtar, som It´s The Same Old Thing. Några större framgångar, förutom placeringarna på Tio i Topp blev det inte för The Sleepstones. De satsade mest på det musikaliska uttrycket snarare än att bli popidoler. Ett för sin tid mycket spelskickligt och kompetent popband.

The Sleepstones bytte ännu en gång namn och blev Attractions. Inget hände efter namnbytet. Som så många andra svenska popband vid den här tidpunkten gav gruppen slutligen upp 1969. I slutet på ett fantastiskt 1960-tal.

 
 • Ted Åström fortsatte sin karriär som musiker och skådespelare. Ted spelade
  bl a roller i Lasse Åbergs filmer Repmånad och Sällskapsresan. I rollen som
  figuren Olyckan i Trazan Apansson och Banarne blev Ted en känd och mycket uppskattad skådespelare. Janne Schaffer utvecklades till en av Sveriges bästa
  gitarrister. Duktige trumslagaren P.O Alm fortsatte spela i olika band.

  Medlemmar under åren 1965-1969:

 • Janne Schaffer, gitarr
 • Ted Åström, sång
 • Hans Lundqvist, gitarr
 • Per Sahlberg, bas
 • Peo Alm, trummor

copyright© 2020-2023 THE SLEEPSTONES
Officiell Webbsida
Stefan Jovelou