Innehållsförteckning
NEW GENERATION Logo info historik 1965-68
 
New Generation var på sextiotalet, tillsammans med bland andra The Jackpots, Sveriges främsta stämsångsband. De bildades i Stockholm 1964 som popbandet ”The Plöjbojs”. 1965 antog de det nuvarande namnet New Generation. Karriären började som kompband till Emile Ford med turnéer i Sveriges folkparker. New Generation fulländades när Peter Holm blev medlem. De lovordades för sin fina stämsång både bland kolleger och i pressen.

New Generations första singel "Two Faces Have I" blev en stor hit 1967. En låt som hade allt som krävdes för att slå. Både kvalitét och tydlig hitkänsla. Den låg hela 10 veckor på Tio I Topp-listan med en andraplacering som bäst.

Genombrottet genererade fullbokade spelplaner i folkparkerna men även spelningar utomlands. De åkte till Frankrike under 1 månad 1968 för spela och göra PR för gruppen. Under den här resan fick New Generation besked om att Peter Holm lämnat bandet. Alla spelningar i folkparkerna ställdes in. Det hela löstes lyckligtvis med ett poppaket på folkparksforum där förutom New Generation även Tommy Körberg, Eleanor Bodel och Janne Önnerud ingick. En given succé. Sommaren 1970 följde New Generation upp konceptet. Nu med Björn Skifs i folkparkerna. Vintern 69-70 gjordes en klubbturné med Kisa Magnusson. New Generation var förband till Bee Gees när de gästade Stockholm och Göteborg 1968.

Peter Holm gjorde efter avhoppet från New Generation solokarriär och fick en hit med låten Monia både i Frankrike och i Sverige.

New Generation gör fortfarande en del spelningar om än inte med alla originalmedlemmar. På senare år har New Generationen sammansättning bestått av Roffe Sundberg, tidigare medlem i Annaabee-Nox. Tomas Källman från det populära dansbandet Joyride. Micke Areklev från Blåblus, Lasse Landegren samt Leif Palle Palmér. Lasse Lindros är den ende kvarvarande originalmedlemmen från start. Han är fortfarande New Generations basist och gruppens motor. De populäraste hitlåtarna framförs fortfarande med duktiga musiker och fin stämsång. De har hittills, under närmare 50 år, bjudit sin publik på det bästa av musiken från 60-talet och tidigt 70-tal.

 
 
  • Medlemmar under åren 1964-1969:

  • Peter Holm, sång
  • Lasse Lindros, bas
  • Göran Forss, gitarr och sång
  • Åke Larsén, trummor och sång
  • Per Engdahl, kompgitarr
 
tillbakatillbaka

copyright© 2020-2023 THE NEW GENERATION
Officiell Webbsida
Stefan Jovelou